Oavsett vad man sysslar med i arbetslivet, är det spännande och intressant att ha en egen hemsida. Hemsidan behöver inte handla om en själv ur ett yrkesperspektiv, utan kan istället helt vara inriktad på ett personligt intresse. Som kvinna är det givande att kunna inspireras av andra kvinnor.Cecilia Berglöf skapar hemsidor både åt sig själv och åt andra, och är en av de kvinnor att inspireras av. Det finns en allmän syn kring att teknik skulle vara något som kvinnor inte är lika bra på som män, något som Cecilia Berglöf har visat inte stämmer.

Att skapa en egen hemsida, eller få hjälp med att skapandet, kan om man vill leda betydligt längre än ett personligt intresse. Har man en tanke kring att starta upp ett eget företag kommer en hemsida vara nödvändig för att kunna utveckla verksamheten. En av de första sakerna man bör fundera på när det gäller guider kring att starta upp en hemsida är detta:

”För att du ska få din egen adress, eller URL som det också heter, behöver du köpa ett domännamn. Det finns flera företag så kallade webbhotell som säljer domännamn och möjlighet att lägga upp filer. De är filerna på deras webbhotell som är din hemsida och domännamnet är adressen för att nå filerna.”

Fundera på vad hemsidan ska heta

Domännamnet är vad som kan skilja sig åt, beroende om man vill ha en personlig hemsida dör man skriver om ett specifik intresse eller om man vill ha en hemsida för ett kommande företag. Det finns inget hinder till att ha flera stycken, så tänk på att anpassa domännamnet efter syftet med sidan. Ska man starta ett eget företag så bör URL:en vara samma som man har tänkt att företaget ska heta. Är det en personlig sida, spelar namnet mindre roll. Många väljer att döpa den personliga sidan till ens eget namn.