Hotellkedjan Rezidor slår ett slag för feminism. I en artikel från Dagens Nyheter rapporteras att de har för få kvinnliga chefer, trots att hälften av de som studerar hotellmanagement är kvinnor. Nu ska de jobba för att få jämställt i toppen innan 2016. Detta är någonting helt klart värt att uppmärksamma.

Det är projektet ”Woman in Leadershop”, förkortat WIL, som ska få hotellkedjan jämställd och främsta fokus är att få in fler kvinnliga chefer i företaget. I artikeln förklarar Thomas Engelhart, Rezidor Hotel Groups Nordenchef, att han är övertygad att projektet kommer göra företaget till en betydligt mer attraktiv arbetsgivare och dessutom få en attitydförändring kring hela branschen. De vill få deras projekt att sprida vingar på vattnet. Han beskriver deras mål väldigt fint, och menar på att alla har olika värderingar, kompetenser och erfarenheter. Han är övertygad om att med fler infallsvinklar får de bättre resultat. Och med kvinnor i ledningen är det vad som kommer att uppstå. Detta är någonting som är helt i Feministiskt Initiativ anda, och ska självklara applåderas.

Bo på deras hotell för att visa uppskattning

Detta är självklart även någonting som alla feminister bör uppmärksamma och applådera. Ska du därmed åka till Stockholm och behöver spendera en natt på hotell, är det självklart denna kedja du ska välja. Ett exempel på ett fint hotell som ingår i Hotelkedjan är Radisson Blu så passa på att boka rum på Radisson Blu innan det är fullbokat. Vi tror nämligen att det här är ett projekt som kommer få kedjan att bli ännu mer populär än vad den redan är. Andra hotell som ingår i hotellkedjan är:

  • Quorvus Collection
  • Park Inn
  • Radisson Red

Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett annat hotell som också är värt att uppmärksamma i och med en bra satsning är Hotell Hovs Hallar. Det satsar nämligen på att bli ett av Europas nollenergihotell, bland annat genom att vara med i EU-projektet Nero zero energi hotels. Och de har redan kommit långt med sitt energiarbete (källa: hd.se).

Alla är inte medvetna om sin makt i samhället, men dessa hotell är uppenbart det. Det är härligt att se och nu kan man bara hoppas att fler hotell och även andra stora branscher följer efter för ett mer jämställt samhälle och miljövänlig värld.