Att få sin inspiration från andra gör att vi kan tänka högre. För kvinnor inom klassiskt manliga domäner som ekonomi, entreprenörskap och tech är det extra viktigt att inspireras av andra som brutit ny mark. Här tipsar vi om var du kan boka föreläsare inom alla områden och lite inspiration från kvinnor som leder industrin. 

En inspirerande föreläsning av en framgångsrik kvinna inom valfritt område: låt det så vara ekonomi, hälsa, psykologi eller tech – boka föreläsare på Speakers & Friends, de har experter och inspirerande talare inom i princip alla områden du kan tänka dig. Hur kan man lära av varandra, både av sina misstag och framgångskoncept? Det kommer en inspirerande föreläsning att hjälpa dig med att förstå, och vår tips är att rikta in sig på just kvinnligt entreprenörsskap i olika branscher. Vilka utmaningar och möjligheter finns det, och vad du själv bli bättre på att göra för att lyckas?

Entreprenörer som totalt dominerar

Veckans Affärer har satt ihop en lista på 20 kvinnliga entreprenörer som skrivit historia, och vi tänker att det här är en kul utgångspunkt att ha även när man bokar föreläsare som idag bryter ny mark. Det är lätt att bli efterklok och inspireras av kvinnor från förr – men idag händer det otroligt mycket inom stora delar av marknaden som är inspirerande för oss som brinner för jämställhet.

Säkert känner du till Nora Rosendahl om du är intresserad av framgångsrika kvinnor idag. Hon delar med sig av sina tips för hur man ska lyckas i karriären och samtidigt inte ge upp för mycket av sig själv – ett allt för vanligt drag hos många framgångsrika entreprenörer. Eller varför inte inspireras av Susanne Najafi som är lite av en guru när det kommer till att driva riskkapitalbolag?