Alla som lever i en tvåsamhet vet att det är ett givande och tagande och att det handlar om tillit och öppenhet för att få ett förhållande att fungera och att vara långsiktigt. Att då tala om sin ekonomi medför en stabilare relation. 

4333629-empty-brown-leather-walletBåde i Svd.se och i Helsingborgs Dagblad går det att läsa att par i Finland har en otroligt bra och jämställd ekonomi. Ser man till vad som är vanligast så brukar paren dela på utgifterna och räkningarna, eller så betalar man i proportion till vad man tjänar för att det ska bli jämt och pengarna räcka för de båda parterna. Vilket är något otroligt positivt för ett förhållande. För vad man kan se är att många gräl ofta handlar om pengar och om man då har en bra och stabil inställning till sina egna pengar, sin partners ekonomi och hur man ska hantera pengar tillsammans så kan man minimera gräl. Ta bara om man tar ett bostadslån på exempelvis www.bluestep.se, om man vet hur man ska dela upp betalningen på ett rättvist sätt så kommer man mer smärtfritt undan och stärker relationen mer än att försvaga den. För är man ett förhållande så är man en enhet.

Tre av tio som lever i ett parförhållande är ibland eller ofta oense om pengar. Det visar en undersökning banken Nordea lät genomföra bland 1500 män och kvinnor från 18 till 65 år. Männen och kvinnorna som intervjuades är överens om att det är mannen som har mest pengar över i slutet av månaden.(läs mer)

Pengar är inte längre tabu, utan en viktig och självklar del av livet och något man måste ta upp på tapeten och inte gömma under mattan.