Debatten om jämställdhet mellan män och kvinnor har varit, och är fortfarande, ett faktum så länge de flesta av oss har levt. Man hör ofta debatter och föreläsningar om feminism, manligt och kvinnligt, män och kvinnor olika lönevillkor etcetera. Var man ställer sig i denna fråga är självklart helt individuellt och upp till var och en men de flesta håller nog med om att det, trots en gigantisk utveckling, fortfarande finns en del att arbeta på när det gäller jämlikheten mellan män och kvinnor.
 
Två händer med vigselringar

Jämställdhet i förhållandet

När det gäller löneskillnaderna mellan män och kvinnor så finns det mycket att säga. Däremot är de flesta relationer, åtminstone i västvärlden, väldigt jämlika. De flesta par delar idag på både hushållsarbete, kostnader, hämtning och lämning av barn, föräldraledighet och så vidare. Idag finns de få saker i en relation mellan en man och kvinna som anses vara kvinnans självklara uppgift eller mannens självklara ansvar. Idag dammsuger männen, kvinnorna borrar och skruvar, männen läser för barnen, kvinnorna följer med på hockeymatcher och tvärtom. Det handlar, som sig bör, mer om individernas intressen och styrkor än om de två olika könen.

Idag är det dessutom inte länge konstigt eller ovanligt att det är kvinnan i förhållandet som väljer att fria till mannen. Till och med detta är helt normalt idag. Självklart är det fortfarande många som väljer det traditionella sättet där mannen går ner på knä etcetera men idag är båda alternativen precis lika ok. Oavsett vem av er som ska fria så behöver ni ringar. Dessa hittar ni till exempel på www.förlovningsguiden.se. Vill man inte beställa ringar online kan det dock vara ett tips att leta inspiration på nätet där man lättare får en överblick av utbudet. När man vet vad man gillar kan man med fördel gå till en guldsmed och prova ringar på plats.