Män och kvinnor har oftast väldigt olika komplex när det kommer till kropp, utseende och ideal. För kvinnor handlar det ofta om vikt, storlek på bröst eller form på rumpa medan det för män kanske handlar mer om muskler, längd eller storlek på könsorgan. Ett komplex som är vanligt hos båda könen är däremot oönskad hårväxt. Många män skäms över att ha alldeles för håriga ryggar medan vissa kvinnor kanske lider av hårväxt på fel ställe som till exempel i ansiktet, nacken, för mycket hår på armarna eller liknande.
 
Kvinna som rakar benen

Modernt att vara hårlös

Även män och kvinnor som inte är drabbade av behåring på ”fel” ställen, väljer ofta att göra en permanent hårborttagning på ben, bikinilinje, armhålor eller bringa om det kommer till män. Oavsett om man bor i en stor eller liten stad finns det nästan garanterat, åtminstone en, skönhetskliniker som erbjuder permanent hårborttagning. Hårborttagning i Växjö är något som blivit mycket populärt bland kringliggande orter eftersom Dr Tore är en välkänd och erfaren läkare med specialområden som till exempel Botox, Restylane, borttagning av tatuering samt just hårborttagning.

Under många år har det nu varit modernt att vara i princip hårlös på kroppen. Åtminstone för kvinnor. Benen och armhålorna ska enligt de flesta ideal vara helt och hållet fria från hår. Hur man väljer att ansa de mer intima delarna är självklart upp till var och en. Många tjejer väljer dock, framförallt på sommaren, att åtminstone vaxa bikinilinjen för att känna sig fräsch och fin på stranden utan att behöva lägga tid på rakning var och varannan dag. Har du komplex över generande hårväxt så är det varken ovanligt eller konstigt att gå och söka hjälp för detta. Hårborttagning är enkelt, smidigt och behöver inte ens vara särskilt dyrt. Att vaxa bort hår kan man till och med göra själv, eller för några hundralappar på salong. Lycka till!