Hår och kroppsbehåring är ämnen som helt klart berör många känslor. Vare sig det är feministen som anser att kvinnor inte ska behöva raka sig under armarna om de inte vill, och självklart har de ju rätt! Problemet är dock inte hårets vara eller icke vara det är en fråga om den reaktion som samhället ger när en kvinna har kroppsbehåring. Men detta går även åt två håll eller hur? Mäns önskan att ta bort hår har blivit kritiserat som något omanligt.

rakar sig

Hårborttagning är en het potatis, det är inte många som ser hår och främst kroppsbehåring som en neutral fråga. Det drar definitivt fram känslor och tankar om genusfrågan. Kvinnor ska helst inte ha hår alls på kroppen, men däremot svallande långt hår på huvudet, medan männen ska vara behårade upp till halsen och till och med ansiktet, men gud förbjuda att de har långt hår på huvudet! Nu är det dags att picka hål på den gamla hårfrågan, att ha eller inte ha hår är helt upp till var och varenda individ. En man blir inte omanlig för att han inte har samma håriga kropp som sina kamrater och kvinnor blir inte mindre feminina för att de väljer att inte raka sig.

För den som vill bli hårfri

Det är onekligen skönt att vara hårfri och om man väljer att raka sig eller trimma så krävs det att man har rätt verktyg för det. Exempelvis är det viktigt att man har en bra after shave att svalka sig med efteråt men det är minst lika viktigt att ha ett förbyggande lotion som lugnar huden innan rakning. På Grooming hittar du mängder av rakprodukter som hjälper männen på vägen att bli hårfria, allt från vaxning till rakning är möjlig och så länge man gör det för sin egen skull så är det fritt fram att raka på!