Ett ämne som ständigt är på tapeten när det gäller jämn fördelning i ett förhållande är hushållsarbete. Städning, disk och barnpassning är en sådan sak som ofta hamnar i skottlinjen för en konflikt. Med det betyder det att man ofta är oense om vem som ska göra vad och varför. I ett perfekt hem är sysslorna fördelade utifrån arbetsbördan, tyvärr är inte fallet alltid så.

I ett förhållande så är det ofta olika konflikter och olikheter som drabbar ett förhållande, detta är däremot med ett undantag och det gäller hushållsarbetet. Medan en rapport visar att vi är mer jämlika i hemmet så kommer också andra rapporter som visar på mer ojämnhet mellan kvinnor och män vad gäller tjänster och löner. Kvinnor jobbar allt mer och det är inte många som har tid för en hemstädning, barnpassning, disken och en framgångsrik karriär.

Hur man då kan nå ett mer jämlikt hushåll tillsammans är genom att:

  • Beställa hemstäd och få det ut världen, tips är Vaxholms Städ. Båda parter kan vara upptagna och då passar det inte att dela på bördan.
  • Ibland hjälper det att se svart på vitt, ställ er frågan vad den ena och den andre gör. Har ni liknande jobb men en av parterna helt enkelt tar en alldeles för stor del i hushållsarbetet så är det bra att dela upp arbetet bättre.
  • Sätt ner foten från början, om man vet med sig själv att man tar på sig alldeles för mycket så är det ett bra tillfälle att redan från början förvänta sig hjälp. En övergång kan bli tuff för de som inte haft jämlikheten från början.