En debatt som ständigt är aktuell är den om manligt och kvinnligt och jämställdheten mellan de båda könen. Hela tiden arbetar många för att minska klyftan mellan män och kvinnor och få alla att inse att vi faktiskt är precis lika bra och lika mycket värda, oavsett kön.
 
Person går ensam på mörk gata

Fysiskt underlägsna

Män och kvinnor är självklart olika på många sätt även om vi i grunden är skapade av samma skrot och korn. Män är oftast fysiskt starkare och större än vad vi kvinnor är. Självklart ger detta männen en viss typ av övertag eftersom de är fysiskt starkare.

På grund av detta är det tyvärr fortfarande många tjejer och kvinnor som känner sig rädda och utsatta när de går hem själva sent på kvällen. Även om överfallsvåldtäkter på främlingar är relativt ovanligt så finns det självklart en risk. Förutom våldtäkt kan det självklart ske andra typer av överfall som rån etcetera. Att kvinnor ska behöva känna sig oroliga bara de ska promenera ensamma när det är mörkt är självklart otroligt sorgligt och fel. Eftersom detta inte är något man kan förändra över en natt kan det vara ett tips att skaffa sig ett överfallslarm från Walkmehome.se så att man känner sig mindre ensam. Detta larm har man direkt i mobilen och det fungerar genom att man anmäler till sina närmaste vänner, grannar eller liknande att man är på väg hem och om hur lång tid man beräknas vara hemma. På så sätt kan ens nära och kära hålla stenkoll på dig, via sina telefoner, under hela din promenad och på så sätt finnas där om det skulle hända dig något.

Som tur är har samhället blivit otroligt mycket mer jämställt och blir bara bättre och bättre hela tiden. Ett stort problem i jämställdhetsfrågan är dock löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Men det tar vi en annan gång.