Jämställdhet är något som blir allt viktigare, och tur är väl det. Äntligen! Skulle vi vilja säga. Det har gått alldeles för många år utan att media och den större delen av Sveriges befolkning bryr sig om och uppmärksammar problemet som vi faktiskt har i vår vardag. Alla människor är lika mycket värda, så är det bara! Men det är ett stort jobb vi har framför oss. Hela världen är infekterad av förutfattade meningar jämtemot kön och hur en man eller en kvinna ska vara, något som helt enkelt inte är okej. Vissa grejer går snabbt att rätta till, men andra är större så som det man skrivit om på svd.se:

Hur ska museerna berätta vår historia mer jämställt? Den klurigheten får Historiska museet fundera på när man nu får tre miljoner kronor extra från regeringen som vill ha svar som är till nytta för hela museibranschen senast om två år. Museichefen Lars Amréus säger till SvD att man inte ska skriva om historien, däremot berätta med nya exempel. (Läs resten av artikeln här).

Vissa saker är otroligt stora och det kommer ta bra med tid innan vi kan lösa det. Men vissa mindre saker kan man ändra på direkt i sitt liv! Det kan vara enkla saker som till exempel vad man har på sig, vilket mobilskal man har eller liknande. Och det allra bästa är som sagt att det är enkelt! Man kan till exempel hitta billiga mobilskal hos Fyndiq (kolla förresten in nyheter om Fyndiq här för att hålla koll på andra bra grejer de gör). Det behöver alltså inte vara något stort för att man ska visa att man bryr sig!